Групата на седемте (Г-7) демонстрира двоен стандарт, който задълбочава пропастта между

...
Групата на седемте (Г-7) демонстрира двоен стандарт, който задълбочава пропастта между
Коментари Харесай

Вито Петрочели: Западът налага санкции на Иран, но не и на Израел, който унищожава населението на Палестина

Групата на седемте (Г-7) демонстрира двоен стандарт, който задълбочава пропастта сред страните от Запада и световния Юг. Това съобщи пред сътрудник на ТАСС някогашният сенатор, оглавяващ комисията по външни работи на горната камара на италианския парламент, а в този момент президент на Института Италия-БРИКС, Вито Петрочели, разяснявайки откриващата се среща на външните министри на страните от Г-7.

„ Сега, в миг, когато Г-7 би трябвало да показва изключително здравомислие и баланс, двойните стандарти още веднъж ще влязат в деяние: на Иран са наложени наказания, само че Израел, който унищожава цивилното население на Палестина, по никакъв метод не предстои на наказания. Този метод на двойни стандарти, който видяхме първо във връзка с Украйна и Донбас, а в този момент и в Близкия изток, води единствено до още по-голяма бездна сред западните страни и световния Юг “, сподели той в изявление за сътрудник на ТАСС. Това, съгласно него, способства за повишаване на доверието в Русия, Китай, Индия и други страни, както членове на БРИКС, по този начин и отвън него.

„ Съединени американски щати от ден на ден постановат дневен ред и то освен в Г-7, само че и в Европейски Съюз. На мен американската администрация ми припомня за ревностен, могъщ брачен партньор, който изисква цялостна отдаденост от брачната половинка си, която в тази ситуация са ЕС и западните страни, само че въобще не е правилен “, продължи специалистът. Той означи още, че всички спорове и неустойчивост костват доста повече на Европа. 

Както сподели по-рано съветският дипломат в Италия Алексей Парамонов в изявление за ТАСС, Италия, като ръководител на Групата на седемте, интензивно претендира за ролята на „ основен диспечер “ на този „ водещ антируски щаб на груповия Запад “. ” „ Не може да се изключи, че под натиска на англосаксонското крило на това обедиение акцентът ще бъде подложен върху създаването на разнообразни антируски ограничения, в това число стягане на съществуващите наказания и търсене на правно формализиране на противозаконното изземване на суверенни съветски активи “, сподели посланикът.

Срещата на ръководителите на външните организации на страните от Г-7 публично стартира в сряда вечерта на италианския остров Капри. На 18 април в съвещанията, отдадени на Украйна, ще вземат участие външният министър на страната Дмитрий Кулеба и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Както стана известно от няколко източника в разнообразни делегации, ще бъде разискван въпросът за увеличение на темповете на доставяне на Киев със системи за противовъздушна защита.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР